23 juni 2015

Niveau

Studieniveau/groepen:

Inleiding:

Arabisch is een levende taal die door ongeveer 400 miljoen mensen in meer dan 20 verschillende landen wordt gesproken. Arabisch is de taal van de Koran, het heilige boek van de Islam en het wordt daarom gezien als de moedertaal van de Islamitische wereld. Het Arabische alfabet bevat 28 letters en wordt van rechts naar links geschreven.

Ajiaal school is een organisatie die zich bezig houdt met voornamelijk  Arabische taal en huiswerkbegeleiding verzorgen aan zowel kinderen, jongeren en volwassenen.  Arabische lessen worden op zondag op de locatie: Rooseveltweg 5, 1314 SJ Almere aangeboden.

Ajiaal School organiseert de opleiding ‘Leer Arabische taal‘ voor jong en oud, vrouwen en mannen,  Arabisch sprekende en niet Arabisch sprekende, kortom een opleiding Arabische taal voor iedereen die op een toegankelijke manier Arabische taal wil leren lezen en schrijven.

De opleiding Leer Arabische taal is een integrale benadering in de bestudering van de Arabische taal. De studie is opgedeeld in vijf  fases: voorschool, beginners, gevorderden, ver-gevorderden en afgestudeerden. Elk fase is onderverdeeld in verschillende niveaus. Elke niveau wordt afgesloten met een mondelinge en schriftelijke deeltoetsen en ieder fase wordt ook afgesloten met een mondelinge en schriftelijke eindtoets. Afhankelijk van het afleggen van een toelatingstest en het niveau van de leerling/ student kan hij/ zij lager of hoger instromen.

 

  1. Voorschool: (deze fase duurt twee jaar)

De voorschool is een klas waar gewerkt wordt met een speciaal educatief programma. Er is veel aandacht voor Arabische letters, waarden, normen, structuur, culturele, sociale en creatieve ontwikkeling. De kinderen leren Arabische taal door tekenen, anasheed, spelen, luisteren naar verhalen en praten hierover met elkaar.

De groepen bestaan uit maximaal 15 kinderen. De lokalen zijn aantrekkelijk ingericht met verschillende thema’s. De leeftijd van kinderen is tussen 4, 5 en 6 jaar. De kinderen gaan 1 dagdeel naar de voorschool. Een dagdeel duurt gemiddeld 3tot 3½  uur.

Het programma en de werkwijze van de voorschool sluit aan bij het programma en de werkwijze in de volgende groepen van Ajiaal School. Dit maakt de overgang naar de andere groepen voor uw kind makkelijker.

 

  1. Beginners: (deze fase duurt 3 jaar)

Tijdens deze fase leer je het Arabische alfabet, en het lezen van losse, individuele Arabische woorden en aanleren van een correcte uitspraak van de Arabische klanken. Ook leer je de Arabische letters schrijven, en ze op juiste wijze met elkaar te verbinden om woorden te vormen. Daarnaast leer je basisconversaties in het Arabisch: Begroeten en beleefdheden, voorstellen en kennis maken, de cijfers, en simpele vragen stellen.

De groepen bestaan uit maximaal 25 kinderen. De lokalen zijn aantrekkelijk ingericht met verschillende thema’s. De lijftijd van kinderen is tussen 6, 7 en 8 jaar. De kinderen gaan 1 dagdeel naar de beginnersgroep. Een dagdeel duurt gemiddeld 3tot 3½ uur.

Het programma en de werkwijze van de beginners sluit aan bij het programma en de werkwijze in de volgende groepen van Ajiaal School. Dit maakt de overgang naar de andere groepen voor uw kind makkelijker.

Woorden en zinnen leren, luister-, lees- en schrijfopdrachten vormen het huiswerk; gemiddeld zijn studenten 2 uur per week bezig met hun huiswerk.

 

  1. Gevorderden: (deze fase duurt 3 jaar)

Om in dit niveau te kunnen stromen dient u alle letters van het Arabisch alfabet kennen en losse woorden kunnen lezen. Daarnaast dient u te weten hoe u de Arabische letters op correcte wijze verbindt om woorden te vormen. Het is de bedoeling dat u begint kennis te maken met grammatica. Tellen, basisbeleefdheden in het Arabisch en beginnen met het lezen en vertalen van simpele teksten in het Modern Standaard Arabisch behoren tot het programma.

De groepen bestaan uit maximaal 25 kinderen. De lokalen zijn aantrekkelijk ingericht met verschillende thema’s. De lijftijd van kinderen is tussen 9, 10 en 11 jaar. De kinderen gaan 1 dagdeel naar de gevorderdengroep. Een dagdeel duurt gemiddeld 3tot 3½ uur.

Het programma en de werkwijze van de gevorderden sluit aan bij het programma en de werkwijze in de volgende groepen van Ajiaal School. Dit maakt de overgang naar de andere groepen voor uw kind makkelijker.

Woorden leren, luister- en schrijfopdrachten vormen het huiswerk; gemiddeld zijn studenten 2 uur per week bezig met hun huiswerk.

 

  1. Ver-gevorderden: (deze fase duurt 3 jaar)

Hierin leert de leerling langere teksten te begrijpen, zorgt hij/zij voor een significante uitbreiding van zijn tekstbegrip en verdiept hij/zij zich verder in de grammatica en morfologie (woordstructuur en vorming). Hij of zij kan een eenvoudige tekst schrijven over onderwerpen die vertrouwd of van persoonlijk belang zijn. Zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen kan begrijpen die verband houden met zaken van direct belang (bijvoorbeeld persoonsgegevens, familie, winkelen, plaatselijke geografie, werk).

De groepen bestaan uit maximaal 25 kinderen. De lokalen zijn aantrekkelijk ingericht met verschillende thema’s. De lijftijd van kinderen is tussen 12, 13 en 14 jaar. De kinderen gaan 1 dagdeel naar Ver-gevorderdengroep. Een dagdeel duurt gemiddeld 3tot 3½ uur.

Het programma en de werkwijze van de ver-gevorderden sluit aan bij het programma en de werkwijze in de volgende groepen van Ajiaal School. Dit maakt de overgang naar de andere groepen voor uw kind makkelijker.

Woorden leren, luister- en schrijfopdrachten vormen het huiswerk; gemiddeld zijn studenten 2 uur per week bezig met hun huiswerk.

 

  1. Afgestudeerden: (deze fase duurt 3 jaar)

Hierin leert de student (e) langere teksten te begrijpen, zorgt hij voor een significante uitbreiding van zijn tekstbegrip en verdiept hij zich verder in de grammatica en morfologie (woordstructuur en vorming). U leest complexere teksten en breidt u vocabulaire uit en uitdrukkingen aan de hand van de woorden die worden gebruikt in deze teksten. Verder ontwikkeling van de schriftelijke uitdrukking en spreekvaardigheid.

De groepen bestaan uit maximaal 25 kinderen. De lokalen zijn aantrekkelijk ingericht met verschillende thema’s. De leeftijd van kinderen is 15 plus. De studenten gaan 1 dagdeel naar afgestudeerdengroep. Een dagdeel duurt gemiddeld 3tot 3½ uur.

Het programma en de werkwijze van Afgestudeerden sluit aan bij het programma en de werkwijze in de volgende groepen van Ajiaal School.